Ciasto jest przepyszne, idealnie słodkie i wilgotne. Nie można poprzestać na jednym kęsie! Uda się z pewnością każdemu :)
Ciasto czekoladowo - dyniowe
Składniki:
- 4 łyżki oleju kokosowego (w płynnej postaci) - lub jaki macie akurat pod ręką
- 1 szklanka mąki owsianej
- 5 łyżek surowego kakao (może być zwykłe gorzkie)
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki soli morskiej
- 1 szklanka cukru trzcinowego brązowego
- 2 jajka
- 1.5 szklanki pure z dyni
- cukier puder (trzcinowy) do posypania
W jednej misce wymieszaj suche składniki oprócz cukru. W drugiej zmiksuj olej, jajka i pure z dyni. Zawartość pierwszej miski przesyp do dyniowej mikstury i zmiksuj do połączenia składników.
Przelej masę do foremki o koku 23 cm i wstaw do nagrzanego do 180* piekarnika. Piecz około 50-60 minut. Po upieczeniu pozostaw do wystygnięcia i posyp dla dekoracji cukrem pudrem.
Smacznego!