Deser jest kapitalny - tyle można w skrócie powiedzieć ;) Idealny jako poobiedni smakołyk ale także jako deser przy bardziej uroczystej okazji.Bardzo prosty w przygotowaniu. Polecam serdecznie do wypróbowania!
Składniki:
- 2 średnie dojrzałe awokado
- 5 łyżek świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
- 3 czubate łyżki gorzkiego kakao
- 3 łyżki syropu z agawy
Awokado obrać, wyjąć pestki i pokroić w małe kawałki. W średniej misce zmiksować je razem z sokiem z pomarańczy na gładką masę. Następnie dodać kakao i syrop z agawy. Zmiksować na gładką masę. Nałożyć do miseczek i schłodzić przed podaniem.
Smacznego! :)
Faktycznie kapitalny :)
OdpowiedzUsuńWspaniały! wygląda wspaniale. Tylko 5 składników a efekt zaskakujący! Pozdrawiam Kasiu;)
OdpowiedzUsuńładne miseczki, jak beczułki ;]
OdpowiedzUsuńale budyń mnie rowzbroił! smak musi mieć nieziemski.
Miseczki są z czekoladowych deserów, które kupiłam w Almie ;) Przyznam się, że kupiłam je tylko po to :P Nigdzie takich nie mogłam znaleźć a bardzo mi się podobały ;)
UsuńWygląda p prostu mega! Z chęcią bym spróbowała :)
OdpowiedzUsuńTakiego budyniu to ja w życiu nie jadłam! wow, musi być super w smaku:)
OdpowiedzUsuńczasem długi opis jest zbędny i wystarczy tylko 1 słowo określające walory by zachęcić :) pyszne!
OdpowiedzUsuńmmmm wygląda obłednie:) zjadłabym sobie go z przyjemnością
OdpowiedzUsuńMa niesamowitą konsystencję. Bardzo jestem go ciekawa;)
OdpowiedzUsuńKto wie, moze w takiej wersji awokado by mi smakowalo? :)
OdpowiedzUsuńRobiłam kiedyś tartę z awocado i czekoladą i była pyszna, więc do takiego deseru nie musisz mnie przekonywać - na pewno zrobię!:)
OdpowiedzUsuńJa to nazywam czekoladowe guacamole;)
OdpowiedzUsuńHahaha świetna nazwa :D
Usuńciekawy pomysł - muszę wypróbować :-0
OdpowiedzUsuńCzekolado i awokado?? muszę to spróbować..Wygląda obłędnie.:)
OdpowiedzUsuńWow, brzmi jak magia a wygląda jak budyń! Ciekawe, spróbowałabym wygenerować taki budyń z awokado ale z pominięciem kakao- może więcej cytrusków?
OdpowiedzUsuńDam znać jeśli wpadnie mi w łapki awokado i wyjdzie z nich pod postacią budyniu :]
Koniecznie daj znać :)!
UsuńBrzmi ciekawie:))
OdpowiedzUsuńTwój deser niemal woła 'zjedz mnie' :)
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie! Jestem pewna, że smakuje wspaniale :)
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam,
E.
wygląda zachęcająco! spróbuję to zrobić, na pewno, a myślisz, że zamiast syropu z agawy można dać miód albo syrop klonowy?
OdpowiedzUsuńJasne, że tak :) Z miodem też robiłam i było równie pyszne (robiłam z miodem gryczanym (który ma dość specyficzny smak):)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię awokado za jego uniwersalność. Kiedyś piekłam z nim ciasto, najwyższy czas na deser :)
OdpowiedzUsuńo rany kobieto, jak to wygląda:) chciałabym
OdpowiedzUsuńpięknie wygląda i musi być pyszne
OdpowiedzUsuń