Idealna propozycja na niedzielne spokojne śniadanie (i nie tylko ;). Prosta, smaczna i zdrowa :) U mnie z pewnością będzie się często pojawiać.
Składniki:
- awokado
- jajko
- oliwa z oliwek/ masło (opcjonalnie)
- sól i pieprz
- dowolne kiełki
Awokado kroimy na pół i uwalniamy z pestki ;) Następnie kroimy na ok 1,5 cm plasterek (nie obieramy) i poszerzamy miejsce po pestce, tak aby zmieściło się jajko ;). Do małego pojemnika wbijamy jajo. Na patelnię z niewielką ilością oliwy lub masła (można pominąć) kładziemy awokado i we wgłębienie wlewamy wcześniej rozbite jajko. Przykrywamy przykrywką i smażymy kilka minut aż jajko będzie miało pożądaną konsystencję. Doprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy kiełkami i zajadamy :)
Smacznego!
Pysznie to wykonałaś Kasiu, same zdrowie na śniadanie! Pycha!
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo zachęcająco i nawet ja bym się skusiła na takie śniadanie mimo, że nie przepadam za awokado.
OdpowiedzUsuńZ pozdrowieniami,
Edith
Ja do końca nie wiem jak smakuje takie prawdziwe awokado, ale sam pomysł jest naprawdę ciekawy i pewnie bym się skusiła. :-)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł. Uwielbiam takie miksy smaków ;)
OdpowiedzUsuńPowiem Ci, że super oryginalny pomysł, nie wpadłabym na to :)
OdpowiedzUsuńbardzo mi się podoba takie awokado z jajem :)
OdpowiedzUsuńIdealna propozycja na każdy dzień, bym powiedziała. Uwielbiam awokado, to podobno naturalne masło z niesamowitym delikatnym smakiem.
OdpowiedzUsuńCo Dziś Zjem Na Śniadanie?
Mam nadzieję, że będzie wam smakowało :)
OdpowiedzUsuń