2013/04/12

Migdałowo - orzechowe ciasteczka (zdrowe ciastka bez cukru i mąki)


Dzisiaj już piątek! :) 

Mi ten tydzień niesamowicie szybko minął i cieszę się bardzo na łikend :)

Może już nie dzisiaj, odpocznijcie sobie! Ale jutro albo w niedzielę zabierzcie się koniecznie za upieczenie tych ciasteczek! Są boskie! Raczej nie z kategorii "tych bardzo słodkich" ale jako zdrowa i delikatnie słodka przekąska w ciągu dnia, kiedy chcecie sobie coś przegryźć.

Migdałowo - orzechowe ciasteczka

Składniki:
  • 1/2 szklanki masła orzechowego
  • 1 jajko
  • 3 łyżki syropu z agawy (lub płynnego miodu)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (roztopionego)
  • 1 szklanka zmielonych migdałów
  • 100 g orzechów nerkowca
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka naturalnego kakao

Przygotowanie:

Masło orzechowe, olej, jajko i syrop umieszczamy w misce. Mieszamy do połączenia. Dodajemy migdały wymieszane z sodą, kakao i posiekane orzechy. Wszystko mieszamy.

Układamy kulki na blaszce. Pieczemy około 15-17 minut w 180*

Smacznego!

10 komentarzy:

  1. te ciacha są super , z wszystkim co uwielbiam ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. takich jeszcze nie jadłam :) taka zdrowa alternatywa ciasteczek bardzo mi się podoba :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają bardzo smacznie.

    OdpowiedzUsuń
  4. ale pyszne i zdrowe!!!!!!!!!! takie chce wiec spisze liste produktow i pedze do sklepu!!!!!
    pozdrawiam pa

    OdpowiedzUsuń
  5. Przygotowanie takich ciasteczek to sama przyjemność i pełen relaks ;) Super :)

    OdpowiedzUsuń
  6. TrolldorA: fajne, zdrowe przepisy! będę obserwować, nauczę się od Ciebie czegoś dobrego :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Idealne dla kogoś na diecie :)
    Wypróbuję na pewno!
    Pozdrawiam! Milena

    OdpowiedzUsuń